Sposób przygotowania

Piersi z kaczki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Skropić olejem i natrzeć pikantną przyprawą - ja uzyłam Kentucky.Wstawić na noc do lodówki.Nastepnego dnia piersi upiec w piekarniku przy tem 190 stopni ok.45 minut.
Przygotować sos:z pomarańczy wycisnąć sok,dodać keczup,rozmaryn,sos sojowy i odrobine imbiru pod koniec pieczenia piersi posmarować sosem a resztę sosu wykorzystać polewając mięso na talerzu.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    już wiem gdzie na kaczki jechać...
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie i ta pomarańczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię mięso a akcentem owocowym, więc Twoja kaczka napewno smakowałaby mi.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na ostro to lubię :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    fajne, ja nigdy nie mam pomysłu na kaczkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna kaczuszka)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    lubię pikantne potrawy :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z kaczki pyszne mięso,,smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowite danie :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię pikantne smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    z chęcią bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !