Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z krewetek norweskich z warzywami podana w cieście ryżowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki norweskie w zalewie 400 g
kapusta pekińska 50 g
cabula czerwona 50 g
papryka czerwona 50 g
marchewka 50 g
okrągłe płatki ciasta ryżowego 8 szt
sos sojowy łyżka 1 szt
białe ziarna sezamu łyżka 1 szt
liść mięty 1 szt
czarne ziarna sezamu łyżka 1 szt
sól, pieprz 3 g
bazylia 1 szt
natka pietruszki 1 szt
sos rybny 1 łyżka
ogórek 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z krewetek norweskich z warzywami podana w cieście ryżowym

W misce wymieszać odsączone z zalewy krewetki norweskie, wszystkie warzywa i zioła oraz sos rybny i sojowy. Odstawić na 5 minut, po czym lekko odcisnąć. Płaty ciasta kolejno moczyć w wodzie, od razu wyjmować i układać osobno na stole. Na każdy płat nałożyć sałatkę, poczekać aż ciasto lekko zmięknie, a następnie zawijać jak gołąbki. Tak przygotowaną sałatkę podawać ze słodkim sosem chili, sosem sojowym i japońskim chrzanem wasabi. Przed podaniem posypać ziarnami sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.03.2011 23:39
superowa
kielcok1 04.12.2010 13:35
krewetki omijam z daleka
radosna29 02.12.2010 21:59
fajny przepis
Barbara55 13.11.2010 17:49
beznadzieja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak