Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa do potraw Kucharek
pieprz
czosnek
olej 2 łyżki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Mięso należy umyć i zamarynować co najmniej na 4 godziny w chłodnym miejscu w marynacie: 2 łyżki oleju wymieszać z przyprawą curry Prymat, przyprawą do dań Kucharek oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem- natrzeć tym mięso. Po 4 godzinach lub najlepiej po całej nocy upiec w piekarniku przez około 1 godzinę. Podawać z sosem ciemnym. Smacznego!;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 04.06.2013 10:48
pieknie podana zabieram do ulub.
smakowita 24.05.2012 10:23
mniam, moje ulubione mięsko
eli82 12.05.2012 10:51
dobre
jasiek 18.04.2012 16:44
ślicznie podana
Magdalena1110 15.04.2012 18:31
lubię
Wojt@s
Wojt@s 20.03.2012 09:02
extra
Aga20 09.03.2012 13:36
nigdy nie jadlam karkowki z curry. Koniecznie musze sprobowac!
Anna152 04.03.2012 09:05
super
Wojt@s
Wojt@s 28.02.2012 09:56
extra
IrenaM 23.02.2012 11:38
właśnie się biorę za pieczenie, mam nadzieję, że mojej też godzina wystarczy :)
jerry1 20.02.2012 10:03
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak