Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułkiszt 4 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula biała 1 szt
masło 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
szynka 10 dag
majonez tradycyjny 2 łyżki
szczypiorek usiekany
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Pieczarki należy usmażyć na maśle z cebulą, doprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem. Bułki przykroić na połówki, każdą z nich wysmarować masłem, nałożyć pieczarki, pokrojoną w paseczki szynkę oraz starty na grubych oczkach żółty ser. Zapiec w piekarniku około 15 min. Posmarować majonezem, ketchupem i posypać szczypiorkiem. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 24.05.2012 07:20
domowe smakują najlepiej! Robię podobne zapiekanki, pycha:)
Beatris 02.04.2012 10:55
Domowe najlepsze.
Wojt@s
Wojt@s 20.03.2012 09:02
extra
gosia561 19.03.2012 13:37
ale ładne, też takie robię
Wojt@s
Wojt@s 28.02.2012 09:56
extra
dwa pokoje z kuchnią 20.02.2012 10:14
uwielbiam
jerry1 20.02.2012 10:02
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak