Sposób przygotowania

Bułki pokroić w kostkę, namoczyć w mleku. Warzywa obrać, oczyścić, razem z łososiem posiekać w blenderze na pastę. Dodać namoczoną bułkę, przyprawy i żółtka, wymieszać dokładnie, dodać parmezan.
Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę.
Kokilki posmarować tłuszczem i wysypać odrobiną mąki.
Piekarnik nagrzać do 200 st.
Masę chlebowo - warzywną delikatnie wymieszać z pianą, wlać do kokilek do 2/3 wysokości, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-20 minut.
Podawać gorące z sałatą i białym winem jako przystawkę zaraz po wyjęciu z piekarnika, bo szybko opada.

Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ależ on jest apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    musi być przepyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale fajnie wyrósł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !