Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z patelnii z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1/2 puszki
kiełbasa myśliwksa 20 dag
pieprz
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
oliwa
sól
kasza jęczmienna 1 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z patelnii z kukurydzą

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy .Na patelni rozgrzewamy olej,ok 1 łyzeczka .Podsmażamy posiekana cebule i pokrojona w kosteczkę kiełbasę .Dodajemy kaszę i kukurydzę ,smażymy jeszcze chwilkę .Dodajemy pokrojona drobno czerwona paprykę .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Podajemy z sałatą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 22.02.2012 08:37
wygląda ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak