Sposób przygotowania

Żelatynę łączymy z niewielką ilością zimnej wody. Pomarańcze bardzo dokładnie myjemy, a z dwóch wyciskamy sok. 1/3 ilości żelatyny podgrzewamy, a następnie dodajemy do tego wcześniej wyciśnięty sok z dwóch pomarańczy. Masa ta powinna mieć konsystencję galaretki, którą rozlewamy do salaterek i odkładamy do zimnego miejsca, żeby stężała. Laskę wanilii rozcinamy i wyciągamy delikatnie ze środka miąższ. Następnie mieszamy to ze śmietaną kremówką oraz cukrem i podgrzewamy przez około 8 minut i czasami mieszamy. W następnej kolejności z masy tej wyciągamy laskę wanilii i dodajemy pozostałą cześć żelatyny. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy, a później przelewamy do salaterek z wcześniej zastygniętą galaretką. Całość odkładamy jeszcze do chłodnego miejsca

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !