Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Z główki kapusty wyciąć głąb u nasady. Kapustę opłukać pod bieżącą wodą. W dużym naczyniu zagotować wodę z odrobiną soli. Do garnka włożyć główkę kapusty i powoli na małym ogniu gotować. Oddzielać liście podczas gotowania i wykładać na tacę. W każdym liściu odciąć gruby nerw liściowy. Ryż opłukać i zagotować w wodzie ( wody ma być dwa razy więcej niż ryżu). Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebulę zarumienić na złoty kolor na tłuszczu i również przestudzić. Wszystkie przygotowane składniki do farszu wymieszać starannie wraz z przyprawami.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bozena4

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    jedno z moich ulubionych dań

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !