Sposób przygotowania

Z drożdży, pół szklanki mleka, łyżeczki cukru i szklanki mąki zrobić rozczyn. Jajka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki oprócz oleju. Wszystko dobrze wyrobić, dodać olej i jeszcze raz wyrobić. Odstawic w ciepłe miejsce aż ciasto zacznie rosnąć.
Następnie odrywać kawałki ciasta, formować pączki i ndzieważ.
Odstawić na opuszoną maką stolnicę i pozostawić do wyrośnięcia.
Pączki piekłam wzamknietej frytkownicy w temp. 170cm stopni C 3 minuty każdą stronę.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    domowe najlepsze
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Poproszę jednego. Bardzo smakowicie wyglądają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka- lubię pączusie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka- lubię pączusie
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    nie ma jak domowe pączki
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Zjadłabym teraz takiego pączusia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    takie są najlepsze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    duzo pracy, ale jedzenia też:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pączusie mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !