Sposób przygotowania

Filet z kurczaka umyć, pokroić i wymieszać z łyżką oliwy oraz przyprawami (czerwona papryka, curry, pieprz, bazylia etc). Cebulę/cukinię pokroić w półksiężyce, paprykę w kostkę - wszystko smażyć na odrobinie oleju. Gdy cebulka zmięknie dodać kurczaka, czerwoną fasolę (wcześniej odcedzić) oraz kukurydzę. Smażyć razem do czasu usmażenia kurczaka - nie za długo, ponieważ jak fasolka bardzo zmięknie będzie się rozwalać i danie będzie bardzo suche.

Można podawać z ryżem,makaronem,ziemniakami,kaszą jak kto woli :)

Ja każde danie z czerwoną fasolą doprawiam dużą ilością czerwonej papryki, czasem jeśli podaję z ryżem, wysypuję ugotowany ryż na patelnię i wszystko razem mieszam - ale to tuż przed podaniem (wtedy potrawa nie jest taka sucha).

Czas przygotowania: 30min

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !