Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z czerwoną fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt.
fasola czerwona z puszki 1 szt.
cebula 1 szt.
cukinia 0,5 szt.
kukurydza w puszce 0,5 szt.
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z czerwoną fasolką

Filet z kurczaka umyć, pokroić i wymieszać z łyżką oliwy oraz przyprawami (czerwona papryka, curry, pieprz, bazylia etc). Cebulę/cukinię pokroić w półksiężyce, paprykę w kostkę - wszystko smażyć na odrobinie oleju. Gdy cebulka zmięknie dodać kurczaka, czerwoną fasolę (wcześniej odcedzić) oraz kukurydzę. Smażyć razem do czasu usmażenia kurczaka - nie za długo, ponieważ jak fasolka bardzo zmięknie będzie się rozwalać i danie będzie bardzo suche.

Można podawać z ryżem,makaronem,ziemniakami,kaszą jak kto woli :)

Ja każde danie z czerwoną fasolą doprawiam dużą ilością czerwonej papryki, czasem jeśli podaję z ryżem, wysypuję ugotowany ryż na patelnię i wszystko razem mieszam - ale to tuż przed podaniem (wtedy potrawa nie jest taka sucha).

Czas przygotowania: 30min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak