Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z pulpecików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 70 gram
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
woda 70 ml
pieczarki 6 szt
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z pulpecików

Kroki postępowania

1
Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, wodą, jajkiem i przyprawą
Krok 1 - gulasz z pulpecików foto
2
formujemy małe kuleczki - wielkości śliwek mirabelek - i smażymy je w rozgrzanej głębokiej patelni aż będą mocno upieczone
Krok 2 - gulasz z pulpecików foto
3
dodajemy pokrojone w cząstki pieczarki i chwilę opiekamy aż zmiękną, całość zalewamy wodą i zaklepujemy mąką.
Krok 3 - gulasz z pulpecików foto
4
Gulasz doprawiamy do smaku.
Krok 4 - gulasz z pulpecików foto
5
podajemy z ugotowaną kaszą i ogórkiem kiszonym.
Smacznego!
Krok 5 - gulasz z pulpecików foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 25.04.2012 08:52
ciekawy
Anio?eczek 23.04.2012 07:22
fajny pomysł!
Adamorek 11.04.2012 23:42
ciekawa wersja
Angelika10 14.03.2012 00:31
mniam
olkaaa 12.03.2012 07:55
fajne
Jolanta14 28.02.2012 18:44
super pyszne:)
caralajna 22.02.2012 21:08
fajnie się je takie małe klopsiki..
ziutula
ziutula 20.02.2012 00:42
ale dużo tych pulpecików...
suzana 19.02.2012 23:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak