Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod pierzynką z kruszonki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 4 sztuki
mąka 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki
masło 3+1 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod pierzynką z kruszonki

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na pół, wykrawamy gniazda nasienne.
Krok 1 - Jabłka pod pierzynką z kruszonki foto
2
Połówki jabłek kroimy na kawałki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
Krok 2 - Jabłka pod pierzynką z kruszonki foto
3
Układamy w naczyniu żaroodpornym pokrojone jabłka, skrapiamy je sokiem z cytryny. Na jabłka wykładamy suszoną żurawinę.
Krok 3 - Jabłka pod pierzynką z kruszonki foto
4
Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego i masła przygotowujemy kruszonkę- przekładamy składniki do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem z końcówką do ubijania.
Krok 4 - Jabłka pod pierzynką z kruszonki foto
5
Kruszonką posypujemy jabłka. Naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 20 minut.
Krok 5 - Jabłka pod pierzynką z kruszonki foto
6
Podajemy na ciepło. Smacznego :)
Krok 6 - Jabłka pod pierzynką z kruszonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.11.2013 16:36
pyszny deser
Magda60 17.01.2013 00:02
dobre
Wafelek2601 31.12.2012 09:35
Bardzo dobre
Iwusia 24.02.2012 23:49
smakowicie wyglądają
Katarzyna/kate1980 22.02.2012 22:48
super przepis
aginaa 20.02.2012 17:07
smaczniutkie
Agnieszka_B 20.02.2012 14:42
Pychota!
stokrotka 20.02.2012 09:47
super
ziutula
ziutula 20.02.2012 00:43
tak lubię ...
suzana 19.02.2012 23:10
rewelacja
Magdalena67 19.02.2012 23:06
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak