Sposób przygotowania

Wodę, margarynę i sól zagotować. Wsypać przesianą mąkę i nie zdejmując z ognia energicznie mieszać, uważać aby nie przywarło do garnka. Zdjąć z ognia i przestudzić około 10 minut. Do przestudzonego ciasta dodać roztrzepane jajka ciągle mieszając aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany. Podzielić na cztery części. Nasmarować tłuszczem cztery okrągłe blachy o średnicy 20 cm. Każdą część wyłożyć do blaszki. Piec około 15 minut w temp. 200 stopni.
Budyń rozrobić wg. przepisu z opakowania, ostudzić. (najlepiej zrobić kilka godzin prędzej) jak będzie zimny dodać olejek i miękkie masło i utrzeć robotem.
Na każdy okrągły spód karpatkowy rozłożyć 1/4 kremu i udekorować migdałami.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nigdy nie robiłam takiego ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ładniutka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !