Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatkowa Margarita z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanka
margaryna 3 łyżka
jaja 3 szt
woda 2/5 szklanka
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 150 gram
migdały do dekoracji
sól szczypta
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatkowa Margarita z migdałami

Wodę, margarynę i sól zagotować. Wsypać przesianą mąkę i nie zdejmując z ognia energicznie mieszać, uważać aby nie przywarło do garnka. Zdjąć z ognia i przestudzić około 10 minut. Do przestudzonego ciasta dodać roztrzepane jajka ciągle mieszając aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany. Podzielić na cztery części. Nasmarować tłuszczem cztery okrągłe blachy o średnicy 20 cm. Każdą część wyłożyć do blaszki. Piec około 15 minut w temp. 200 stopni.
Budyń rozrobić wg. przepisu z opakowania, ostudzić. (najlepiej zrobić kilka godzin prędzej) jak będzie zimny dodać olejek i miękkie masło i utrzeć robotem.
Na każdy okrągły spód karpatkowy rozłożyć 1/4 kremu i udekorować migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 16.06.2012 21:03
ładniutka
cooleczka 15.03.2012 17:33
super
fictor123 14.03.2012 07:51
extra
Angelika10 11.03.2012 23:57
pyszności
Ania67 05.03.2012 17:59
rewelacja
eli82 29.02.2012 15:58
fajne
olkaaa 22.02.2012 07:40
chętnie spróbuję
caralajna 21.02.2012 22:45
nigdy nie robiłam takiego ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak