Sposób przygotowania

1. Margarynę utzreć z cukrem, dodać mleko, mąkę, żółtka, ubite białka, proszek, sok z cytryny i śmietanę. Utrzeć na gładką masę. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao.
2. Śliwki przekroić, usunąć pestki. Oprószyć mąką. Na blachę wylać jasne ciasto, ciemne i pionowo powkładać śliwki. Piec ok.45 min w temp. 180st. Ostudzić. Na mleku ugotować budyń, wyłożyć na ciasto. Ostudzić. Polać polewą. Ewentualnie posypać orzechami.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne ciacho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciasto z budyniem naszej czekoladki jedzą z zachwytem największe niejadki....
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    pychotka taki deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale to ciasto kusi
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam takiego......
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !