Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy kaszak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól szczypta
masa
mleko 3 szklanki
kasza manna 1 szklanka
margaryna 3/4 kostki
cukier 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy kaszak

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier , żółtka i na koniec przesiane mąki z proszkiem do pieczenia . Wszystko wymieszać wylać na blachę i piec biszkopt przez około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni C . Kakao wymieszać z niewielka ilością mleka . Pozostałe składniki masy połączyć ze sobą i zagotować , dodać rozpuszczone kakao i powtórnie zagotować . Biszkopt przekroić na 2 części i przełożyć masą . Ciasto można udekorować posypką lub polewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak