Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczka z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier 10 dag
margaryna 20 dag
jajko 2 szt
śmietana 5 łyżki
bita śmietana do dekoracji
czekolada w proszku do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: babeczka z bitą śmietaną

margarynę utrzeć z mąką dodając śmietanę i cukier składniki mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce potem rozwałkowujemy ciasto wycinamy krążki foremki babeczek wyklejamy ciastem i pieczemy w piekarniku 160*c o 30 minut na upieczone babeczki nakładamy bitą śmietanę i polewamy ją rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy posypujemy orzechami pokrojonymi bardzo drobno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 02.03.2012 08:03
pyszniutka
czekoladka_m 19.02.2012 19:11
Poproszę jedną:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak