Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęs nadziewana żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sprawiona gęś 1
jabłka 500 g
ryż 1 szklanka
żurawina 1/2 szklanki
cząber szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gęs nadziewana żurawiną

Gęś dokładnie umyć , osuszyć . Oprószyć solą , pieprzem oraz cząbrem . Wstawić mięso na noc do lodówki . Następnego dnia ugotować ryż - tak aby był półtwardy . Ostudzić . Jabłka pokroić na ćwiartki . Wykroić gniazda nasienne . Przygotowaną wcześniej gęś nafaszerować ryżem , ćwiartkami jabłek oraz żurawiną . Wstawić do piekarnika i piec tyle godzin ile kilogramów ma gęś . Od czasu do czasu podlewać gęś wodą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak