Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa rolada serowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 500 g
wędlina 200 g
ugotowane marchewki 2
groszek konserwowy 1/2 puszki
masło 1/4 kostki
natka pietruszki 1 pęczek
serek topiony 100 g
sól szczypta
pieprz szczypta
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa rolada serowa

1. Żółty ser włożyć do grubej foliowej torebki , następnie umieścić w garnku z wrzącą wodą i obracać tak aby równo się roztopił . Gdy ser będzie miękki , wyjąc go z torebki i rozwałkować jak ciasto , tworząc prostokąt o grubości ok . 5 mm. 2.Masło i serek topiony utrzeć na gładką masę , przyprawiając ją do smaku solą oraz pieprzem . Jajka , wędlinę i marchewki pokroić w drobną kostkę , dodać opłukaną i posiekaną natkę pietruszki oraz odsączony groszek . Całość połączyć z masą serową . Rozwałkowany ser posmarować przygotowana masą , a następnie ostrożnie zwinąć . 3. roladę owinąć folia aluminiową i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny . Gotowe danie pokroić w plasterki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak