Sposób przygotowania

Mleko podgrzać i połączyć z drożdżami , dodać część cukru 50g i mąki pszennej 200g , rozczyn odstawić do garowania . Jajka napowietrzyć z cukrem , połączyć z rozczynem , dodając pozostałe składniki ciasta drożdżowego . Gotowe ciasto odstawić do garowania ,, następnie ciasto przebić . Pod koniec mieszania dodać drobno pokrojony rabarbar i delikatnie wymieszać . Tak przygotowane ciasto odstawić do ponownego garowania . Wygarowane ciasto nakładać łyżką do głębokiego smażenia temp tłuszczu około 175 stopni C . Czas smażenia około 4 minuty . Gorące ciastka należy obtoczyć cukrem kryształem następnie posypać cukrem pudrem .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !