Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada po Hiszpańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada rozdrobniona 60 ml
cynamon 1/2 łyżki
żółtko jajek 2
mleko 2 filiżanki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada po Hiszpańsku

Cynamon i czekoladę zmieszać z gorącą ale nie wrzącą wodą . Dodać żółtko i mieszać , aż wszystko stanie się gęste i aksamitne . Aby nadać czekoladzie pikantnego smaku , można dodać odrobinę chili . Na górze udekorować bitą śmietanką i można posypać rozdrobnioną czekoladą. Dla dobrego wyglądu i smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.06.2012 10:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak