Sposób przygotowania

1. Upiec biszkopt (przepis znajdziesz w mojej księdze przepisów). Jak ostygnie przekroić wzdłuż.
2. Masa słonecznikowa do przelożenia biszkoptu: Słonecznik na patelni skarmelizować tzn na nałym ogniu podpiekaż wraz z masłem (1 kostka) i cukrem. Skarmelizowany (wystygnięty) słonecznik dodawać po łyżce do ucieranego mikserem masła, dodając również masę krówkową. Tak przygotowaną masą przełożyć biszkopt oraz posmarowac boki i wierzch tortu.
3. Ozdobić wg uznania, ja posypałam skarmelizowanym słonecznikiem i polałam polewą czekoladową (przepis znajdziesz w mojej ksiedze przepisów). Serduszka są kupione.

Smacznego :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ze słonecznikiem nie widzialam torciku, podoba mi sie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowity :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !