Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik ze słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Słonacznik 2-3 opakowania
masło 2 kostki
cukier pół szklanki
Biszkopt 1 sztuka
polewa czekoladowa
masa krówkowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik ze słonecznikiem

1. Upiec biszkopt (przepis znajdziesz w mojej księdze przepisów). Jak ostygnie przekroić wzdłuż.
2. Masa słonecznikowa do przelożenia biszkoptu: Słonecznik na patelni skarmelizować tzn na nałym ogniu podpiekaż wraz z masłem (1 kostka) i cukrem. Skarmelizowany (wystygnięty) słonecznik dodawać po łyżce do ucieranego mikserem masła, dodając również masę krówkową. Tak przygotowaną masą przełożyć biszkopt oraz posmarowac boki i wierzch tortu.
3. Ozdobić wg uznania, ja posypałam skarmelizowanym słonecznikiem i polałam polewą czekoladową (przepis znajdziesz w mojej ksiedze przepisów). Serduszka są kupione.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.07.2012 18:10
super
1j1o1l1a1 19.02.2012 15:04
smakowity :)
foczka-ks 19.02.2012 14:44
ze słonecznikiem nie widzialam torciku, podoba mi sie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak