Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki kajzerki 6 sztuk
parówki 2 sztuki
boczek 1 opakowanie
papryka 1 mała
cebula 1 mała
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki faszerowane

1. Bułki: odkroić czubeczki i wydrążyć środek, wnętrze wysmarowac masłem
2. Farsz: parówki, baczek, paprykę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na cebulce. Zmieszać z jajkiem na twardo pokrojonym w kosteczkę. Wszystko zmieszać z surowym jajkiem. Doprawić.
3. Bułki nafaszerować, położyć na patelnię, przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika na 20 nimut 180 stopni.
4. Po 20 minutach zdjąć folię, posypac startym serem i zaczekac, ąz ser się roztopi.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 19.02.2012 14:45
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak