Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodownik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 4 szt
żółtko jajek 2 szt
miód 5 łyżki
margaryna 35 dag
mąka 6 szkl
powidła śliwkowe 1 słoiczek
masa
mleko 900 ml
mąka 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
margaryna 1 1/2 szt
spyrytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: miodownik

mąka soda cukier jajka żółtka wszystko to razem wymieszać dodać do tego miód zagnieść ciasto podzielić na trzy części każde ciasto rozwałkować i piec każde osobno w temp 180*c ok 10 minut MASA mleko zagotować rozpuścić w wszystkie składniki oprócz margaryny i spirytusu gdy mleko się będzie gotować wlać do niego wszystko mieszać ostudzić masę połączyć masę z margaryną ucierając i dodać spirytus gdy placki się u pieczą jedną cześć posmarować powidłami na to trochę masy przykryć drugą część na to masę i przykryć trzecią cześć i rozsmarować masą i udekorować placek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 19.02.2012 15:12
nie przepadam za smakiem miodu, ale ciasto bardzo apetyczne :)
ttrytka 19.02.2012 15:06
uwielbiam go

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak