Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dkg
fasola czerwona 1, 5 szkl
majeranek 1 łyzeczka
cebula 1 szt
pieprz do smaku
jałowiec 3 szt
sól do smaku
olej do smażenia
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z fasolą

Mięso kroimy na kawałki, doprawiamy sola i pieprzem i smażymy na oleju z cebulą. Podlewamy wodą, dodajemy ziarna jałowca, pokrojona papryczkę chili i dusimy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę z puszki lub ugotowaną, wraz z wywarem, doprawiamy majerankiem i gotujemy jeszcze kilka minut. Podajemy z chlebem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.12.2012 10:15
podoba mi sie ten przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak