Sposób przygotowania

Do podgrzanego mleka dajemy drożdże i mieszamy z jedną łyżką mąki i cukru i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy kolejno po jednym jajku oraz śmietanę.Do mąki dodajemy szczyptę soli wyrośnięty rozczyn masę jajeczną oraz rum syrop pomarańczowy i wyrabiamy ciasto przykrywamy je ściereczką i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia.Pomarańcze myjemy obieramy i kroimy na małe cząstki ,Ciasto dokładnie wyrabiamy i przekładamy do natłuszczonej podłużnej formy.Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.Gdy ciasto troszkę przestygnie polewamy je lukrem i dekorujemy cząstkami pomarańczy.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy przepis
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobre jest takie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    właśnie taki chciałabym zrobić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !