Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w cieście

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
włoszczyzna
cebula 1 szt
mąka 1/2 kg
smalec 25 dkg
sól
pieprz
ziele angielskie 2 ziarenka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w cieście

Szynkę moczymy w wodzie przez godzinę,następnie zalewamy ją wrzątkiem dodajemy obraną umytą cebulę ,pieprz i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu 2 godziny.Gdy wywar nam ostygnie wyciągamy szynkę i ją osuszamy.Z mąki i smalcu zagniatamy ciasto i przyprawiamy je solą i pieprzem ,w czasie wyrabiania dolewamy zimnej wody aby składniki nam się dobrze połączymy.Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę po czym wałkujemy i owijamy nim szynkę.Układamy na blasze na powierzchni robimy kilka otworków i pieczemy w piekarniku godzinę w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 26.03.2012 16:46
super
MAR3STA 17.03.2012 18:11
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak