Sposób przygotowania

KIEŁBASĘ KROIMY W PLASTRY I ZALEWAMY DWOMA LITRAMI WODY. GOTUJEMY DODAJĄC : OBRANĄ CEBULĘ TROSZKĘ NADKROJONĄ, KASZĘ GRYCZANĄ, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE I MAJERANEK. WSZYSTKO GOTUJEMY OKOŁO 15 MIN. DODAJEMY KWASEK CYTRYNOWY - GOTUJEMY OKOŁO 5 MIN. NASTĘPNIE ODDZIELAMY ŻÓŁTKO OD BIAŁEK . BIAŁKA DADAJEMY DO ZUPY, ADO ŻÓŁTEK DODAJEMY PÓŁ SZKLANKI ŚMIETANY I DOBRZE MIESZAMY. DODAJEMY DO ŻÓŁTEK WYWAR Z GORĄCEJ ZUPY I DOBRZE WYMIESZANE WLEWAMY DO ZUPY. MIESZAMY ZUPĘ I NIE DOPROWADZAMY DO ZAGOTOWANIA.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ładnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    uwielbiam z kaszą i troszk kapusty kiszonej jeszczce
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    nie przepadam za zupami ale lubię z kiełbaską taki barszcz
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nie pamiętam kiedy jadłem ostatnio
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !