Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
galaretka agrestowa 2 sztuki
ciepłe lody kilka sztuk
rurki oblane czekoladą 1 paczka
Masa śmietanowa: 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z niespodzianką

1. Przygotowujemy biszkopt z dodatkiem kakao, żeby był ciemny.
2. Rozpuszczamy galaretkę i zostawiamy ją do wystygnięcia.
3. Na ostygniętym biszkopcie rozprowadzamy masę śmietanową, układamy na niej ciepłe lody
4. Ubijamy śmietanę na sztywno pod koniec dodajemy galaretkę
5. rozprowadzamy masę galarekową na ciepłych lodach formując kopułę.
6. Ozdabiamy rurkami, wierch można posypać kakao


Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 19.02.2012 11:49
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak