Sposób przygotowania

W garnku w ok 3 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .zagotowujemy .Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i zurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .Dodajemy ok 1 łyżki majeranku .Mieszamy .Cebulę siekamy ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zalewajki .Mieszamy .Dodajemy wyciśnięty czosnek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Podajemy z połówkami ugotowanego jajka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tom

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !