Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2% 1 litr
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 3 szklanki
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier kryształ 1 szklanka
jabłka 1 kilogram
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i budyniem

Ubić jaja z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i margarynę.Wszystko wyrobić.Podzielić na dwie części.Pierwszą rozłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem.Na nią położyć pokrojone w plastry jabłka, zalać gorącym budyniem.Na wierzchu rozłożyć startą na tarce drugą część ciasta.Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni ok. 1 godziny.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 19.10.2013 14:43
oszalałam na punkcie tego ciasta
ronald88 20.02.2012 09:50
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak