Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle verdi z białymi szparagami i oliwą truflową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 500 g
plastry białych szparagów 500 g
oliwa 15 g
papryka czerwona 1/2 szt
sól, pieprz 3 g
suszony pomidor 10 g
parmezan 20 płatki

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle verdi z białymi szparagami i oliwą truflową

Makaron ugotować al dente (ok. 5 – 6 minut) w dużej ilości osolonej wody (1 litr na 100 g makaronu) z odrobiną oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. W dużym rondlu podsmażyć na oliwie z oliwek szparagi i paprykę, dodać ugotowany makaron, oliwę truflową i tarty parmezan. Delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo mielonym białym pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.02.2011 08:22
sorry, miało byś, że nie widzę w przepisie nic obrzydliwego. \"Zjadło\" mi literki...
berys18 12.02.2011 08:20
nie widzę w przepisiydliwego
Barbara55 13.11.2010 17:48
obrzydlistwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak