Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

różyczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
żółtko jajek 6 szt
cukier 3 łyżki
masło łyżka
spirytus kieliszek
cukier puder troche
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: różyczki

do przesianej mąki wbij żółtka,dodaj cukier i szczyptę soli. następnie dodaj masło i spirytus. energicznie wyrób ciasto które cienko rozwałkuj.z ciasta wykrawaj 3 rodzaje kółek o wielkości szklanki,literatki i kieliszka.każde z kółek ponacinaj na brzegach. 3 rodzaje kółek połącz ze sobą na kształt różyczek.smaż na rozgrzanym smalcu a gotowe posyp cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 19.02.2012 14:59
łądnie, też robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak