Sposób przygotowania

można do tej potrawy użyć makaronu kokardki jeśli nie mamy takiego jak w przepisie,cebule obrać pokroić w plasterki boczek w drobną kostkę w rondelku rozgrzać olej podsmażyć boczek dodać cebulę i dusić aż będzie miękka w międzyczasie ugotować makaron w osolonym wrzątku w/g wskazówek na opakow.odcedzić i przelać zimną wodą polać 2 łyżkami oliwy lub oleju aby się nie skleił,pomidory umyć i pokroić na ćwiartki usunąć gniazda nasienne i pokroić miąższ zw kostkę do miseczki wbić jajka dodać starty parmezan,śmietanę i dokładnie rozmieszać widelcem,makaron włożyć z powrotem do umytego garnka dodać do niego boczek z cebulą i dokładnie wymieszać,wlać jajko z serem i energicznie mieszać na małym ogniu aż jajko się lekko zetnie wykładać na talerze posypać startym parmezanem ułożyć na wierzchu pokrojone pomidory i przybrać listkami bazylii.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !