Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koło o średnicy około 25 cm.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić odrysowane koło.Koła musimy zrobić dwa.Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    robi wrażenie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    deser doskonały
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wiele o nim słyszałam i czytała , może czas spróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale rozkosz dla smaku...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jaki wykwintny
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    brzmi zachęcająco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bajeczny torcik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna beza, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    uczta dla podniebienia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo dekoracyjny torcik.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !