Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET STRASBURSKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsich wątróbek 3-4 szt
słonina 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
smalec (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET STRASBURSKI

Wątróbki udusić ze słonin, dodając trochę masła, przepuścić 3 razy przez maszynkę do mięsa, przyprawić solą, pieprzem, i gałką muszkatołową, wymieszać i przetrzeć przez sito, przelewając stopionym smalcem. Stosuje się do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak