Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w jarzynach z pieczonymi ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
marchew 2 szt.
fasolka szparagowa 20 dkg.
sałata 1 główka
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 1 szt.mały
sok z cytryny 1 łyżki
olej 2 łyżki
sól i pieprz
majonez 1 łyżka
ziemniaki pieczone

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w jarzynach z pieczonymi ziemniakami

warzywa obrać umyć,marchew p[okroić w plastry,fasolkę ugotować w osolonym wrzątku na półtwardo osączyć,natkę koperek opłukać i posiekać,sałatę opłukać,mięso umyć i pokroić w cienkie plastry podsmażyć na oleju na złoty kolor doprawić do smaku solą i pieprzem,jogurt wymieszać z majonezem,sokiem z cytryny,natką i koperkiem doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać na talerzu rozłożyć liście sałaty na nich ugotowane warzywa oraz mięso całość polać sosem podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.09.2013 07:28
pyszne danie
IKrakowianka 11.08.2013 21:19
super danie
angelika14 25.02.2012 21:07
proste a pyszne
Justyna87 18.02.2012 21:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak