Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z SUROWEJ RYBY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
jajko 4 szt
margaryna 15 dag
śmietana 10 dag
mleko 0,5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z SUROWEJ RYBY

Z ryby zdjąć skórę i mięso brać z ości. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć. Mięso i bułkę przepuścić przez maszynkę. Margarynę utrzeć na [pianę dodać zmielone mięso z bułką, śmietanę, przyprawić solą pieprzem, gałką muszkatołową, następnie dodać pianę z białek i wszystko dobrze wymieszać. Formę wysmarować smalcem, posypać bułką tartą i napełnić do 3/4 wysokości przygotowaną masą, przykryć szczelnie i gotować na parze lub upiec w piekarniku ( około godziny). Gdy wierzch pasztetu uzyska złoty kolor, a boki odstają od formy, wyłożyć ostrożnie pasztet na okrągły półmisek i podać na gorąco. Do pasztetu podać sos cytrynowy lub pieczarkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak