Sposób przygotowania

na maśle zeszklić obraną i posiekaną cebulę z czosnkiem dodać ryż chwilę przesmażyć i zalać 1/2 litra wody osolić gotować aż ryż wchłonie wodę przestudzić dodać jajka i umyte oraz posiekane zioła doprawić do smaku solą i pieprzem wyrobić i formować niewielkie placki kłaść na rozgrzany olej i upiec na złoty kolor osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym pomidory umyć i pokroić w plastry,ser zetrzeć na tarce i połączyć ze śmietaną doprawić do smaku solą i pieprzem,naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem wkładać warstwami pomidory i placki całość zalać sosem serowym udekorować ziołami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220st.i zapiec przez 15min.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne, lubię jarskie potrawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !