Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne chińskie danie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1 szt
pieczarki 10sz szt
cebula 1 szt
czosnek 5 ząbków
oliwa
pieprz
sól
pomidor malinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne chińskie danie

Na oliwie podsmażamy mięso z czosnkiem i cebulą .
następnie dodajemy pokroijone warzywa i dusimy chwilkę .
gdy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z puszki i gotujemy do odparowania wody , sos ma być gęsty nie
zagęszczamy go mąką , podajemy z ryzem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 11.04.2012 12:51
mmm.. ale sobie smak narobiłam:)
Anna133 14.03.2012 17:23
Aniu ja uzywam chudej polędwicy bo nie jemy tłustego i wydaje mi się że takie jest lepsze , niż łopatka czy karczek :)
ikierka5 14.03.2012 16:55
super a jaki rodzaj mięsa?
MAR3STA 26.02.2012 20:48
pyszne danie
Anna133 23.02.2012 17:26
W sumie to nie , byle nie był zbyt kleisty , więc nei kupuję na rizotto tylko zwykły ;)
ewcia1312 22.02.2012 17:54
Czy zwracasz uwagę jaki ryz uzywasz do takich dań ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak