Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z pstrąga z masełkiem i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw
mąka pszenna
olej do smażenia
czosnek 1 ząbek
masło
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: filet z pstrąga z masełkiem i czosnkiem

Filety ryby umyć, jeżeli jest taka konieczność - usunąć wystające ości (najlepiej pensetą). Rybę obsypać z dwóch stron przyprawą uniwersalną(nie używamy soli ani pieprzu) i mąką (tak, jakbyśmy robili panierkę do schabowego). Delikatnie strzepać nadmiar mąki i smażyć na rozgrzanym oleju po ok 2 min z każdej strony (jeżeli filet ma skórę to najpierw smażymy ze strony skóry). Usmażoną rybę przekładamy na talerz, pocieramy o nią ząbkiem czosnku (powstanie cudowny aromat) i kładziemy na nią małą kosteczkę masła (niech się roztopi na rybie). Skrapiamy cytryną i podajemy do jedzenia. Rybę można jeść na kolację (z chlebem) lub podawać jako danie obiadowe (z pyrami i warzywami).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 30.05.2012 18:04
świetne!
Emilia22 18.02.2012 10:33
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak