Sposób przygotowania

Filety ryby umyć, jeżeli jest taka konieczność - usunąć wystające ości (najlepiej pensetą). Rybę obsypać z dwóch stron przyprawą uniwersalną(nie używamy soli ani pieprzu) i mąką (tak, jakbyśmy robili panierkę do schabowego). Delikatnie strzepać nadmiar mąki i smażyć na rozgrzanym oleju po ok 2 min z każdej strony (jeżeli filet ma skórę to najpierw smażymy ze strony skóry). Usmażoną rybę przekładamy na talerz, pocieramy o nią ząbkiem czosnku (powstanie cudowny aromat) i kładziemy na nią małą kosteczkę masła (niech się roztopi na rybie). Skrapiamy cytryną i podajemy do jedzenia. Rybę można jeść na kolację (z chlebem) lub podawać jako danie obiadowe (z pyrami i warzywami).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !