Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z francuskiego ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 1 kg
cynamon
rodzynki 40 g
cukier wanilinowy
żółtko jajek
orzechy laskowe

Przepis i sposób przygotowania na: Z francuskiego ciasta

Farsz: Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i cukrem waniliowym podsmażyć. Dodać rodzynki i cynamon. Przygotowanie ciasta: Blachę wysmarowac margaryną i posypać bułką tartą. Ciasto rozkładamy na przygotowanej blaszce. Ciasto francuskie przekrawamy na pół. Boki każdego płata nacinamy w paski pod kątem ok. 30 stopni, tak aby można je było zawinąć do środka. Na środku ciasta układamy łyżkę farszu jabłkowego i pleciemy warkocz. Wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy orzechami laskowymi. Pieczemy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 10.04.2012 21:35
mniam... :)
jolanta19 23.02.2012 18:18
mniam
agnieszka214 21.02.2012 13:48
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak