Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
mleko 0,5 l
drodże,
jajko 3 szt.
jabłka
cukier 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Drożdże zasypujemy cukrem i delikatnie mieszamy. Mleko należy zagrzać by było ciepłe , dodajemy do niego jajka, rozpuszczone drożdże , mąkę i wszystko wyrabiamy. Jabłka obieramy i kroimy w niewielkie kawałki i mieszamy z ciastem, ponownie czekamy, aż wyrośnie. Racuszki smazymy na głębokim tłuszczu z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.02.2012 09:50
supcio
ronald88 20.02.2012 09:50
supcio
caffee_tea 18.02.2012 14:07
Dodałam zdjęcia, to po smażeniu i jeszcze nie posypałam cukrem pudrem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak