Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka a'la grecka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto do pizzy 1 szt.
oliwki czarne 5 szt.
pieczarki 4 szt.
mozarella 1 szt.
przecier pomidorowy 4 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka a'la grecka

Ciasto na pizze kroimy na podłużne pasy. Przecier pomidorowy mieszamy z cukrem, jarzynką i oregano. Smarujemy pastą ciasto. Pieczarki kroimy na plasterki, chwilkę podsmażamy je na patelni, dodajemy na ciasto. Oliwki i mozarellę kroimy na plasterki, dodajemy na pieczarki. Zapiekanki pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.02.2017 21:28
świetna zapiekanka
ALAGOR 12.11.2012 23:43
ciekawa kompozycja
bursztynek 21.10.2012 22:18
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak