Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
kostka mięsna 1/2
woda 2 szkl
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę razem z obraną cebulką. Na patelnię dajemy przygotowane pieczarki razem z cebulą, olejem i podsmażamy. Następnie wlewamy wodę, dodajemy kostkę mięsną i dusimy ok. 15 min. Mąkę rozrabiamy w troszku wody i dodajemy do pieczarek. Gotujemy jeszcze ok. 3 min, aby sos zgęstniał i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.09.2013 00:31
lubię taki sosik i często robię
ben-ka 10.12.2012 15:18
lubię taki sosik.
barbara11561 20.10.2012 14:11
lubię taki!!!
jasiek 28.06.2012 10:05
mniam do kopytek
agataw1990 26.06.2012 22:47
dobry
Jodaj 20.05.2012 07:50
uwielbiam :)
IKrakowianka 14.03.2012 20:53
bardzo dobry sosik
Wafelek2601 20.02.2012 23:09
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak