Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności mięso dokładnie oczyszczamy, a następnie nacieramy z każdej trony pieprzem, solą oraz majerankiem. Później mięso posypujemy również z każdej strony papryką ostrą oraz słodką papryką. Mięso odkładamy na jedną godzinę, żeby przeszło smakiem przypraw. Cebulę obieramy, myjemy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy. Późnij cebulę kroimy w plasterki. Ząbek czosnku obieramy, myjemy wodą, a następnie bardzo drobno siekamy. Wcześniej odstawione żeberka podsmażamy na rozgrzanym oleju, a później dodajemy do tego cebulę i czosnek i znowu podsmażamy. Do tego dolewamy olej i dodajemy śliwki suszone, które musimy pokroić w mniejsze kawałki. Całość trzymamy na ogniu, aż połowa wina odparuje i to zalewamy bulionem mięsnym. Całość doprawiamy jeszcze do smaku pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Całość dusimy razem, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !