Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności czekoladę białą bardzo dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( czekoladę wkładamy do garnuszka, a ten garnuszek kładziemy nad większy garnek, w którym gotuje się woda). Do śmietany dodajemy zapach waniliowy i bardzo dobrze ubijamy to. Pod koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną wcześniej czekoladę w kąpieli wodnej. Tak przygotowaną masę nakładamy do miseczek i odkładamy do lodówki, żeby schłodziły się. Truskawki bardzo dokładnie oczyszczamy, urywamy zielone ogonki, a następnie miksujemy za pomocą miksera. Do tego dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Wcześniej odstawione miseczki z białym musem wyciągamy z lodówki i polewamy zrobionym sosem truskawkowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !