Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z białej czekolady

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 150 ml
cukier puder 40 g
truskawki 150 g
biała czekolada 100 g
zapach waniliowy 5 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z białej czekolady

W pierwszej kolejności czekoladę białą bardzo dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( czekoladę wkładamy do garnuszka, a ten garnuszek kładziemy nad większy garnek, w którym gotuje się woda). Do śmietany dodajemy zapach waniliowy i bardzo dobrze ubijamy to. Pod koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną wcześniej czekoladę w kąpieli wodnej. Tak przygotowaną masę nakładamy do miseczek i odkładamy do lodówki, żeby schłodziły się. Truskawki bardzo dokładnie oczyszczamy, urywamy zielone ogonki, a następnie miksujemy za pomocą miksera. Do tego dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Wcześniej odstawione miseczki z białym musem wyciągamy z lodówki i polewamy zrobionym sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 15.03.2012 06:43
świetne
Wojt@s
Wojt@s 13.03.2012 09:52
extra
pioge7 26.02.2012 12:07
ale dobre
[email protected] 18.02.2012 06:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak