Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron graham wstążki 400 g
szpinak mrożony 450 g
masło 80 g
cebula 4 szt
ząbek czosnku 6 szt
śmietana 30% 150 ml
żołty starty ser 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, tak, żeby był al dente.
Masło roztapiamy w dużej patelni.
Gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę cebule. Solimy. Smażymy do miękkości.
Dorzucamy zamrożony szpinak i pokrojony w drobną kostkę czosnek.
Od momentu roztopienia się szpinaku dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.
Następnie pomału dolewamy śmietanę i jednocześnie mieszamy, żeby uniknąć zważenia.
Zdejmujemy z ognia i dorzucamy do szpinaku ugotowany makaron.
Delikatnie łączymy wszystkie składniki.
Każdą porcję posypujemy startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 17.02.2012 20:04
Bardzo lubie dania ze szpinakiem
foczka-ks 17.02.2012 18:28
nie jadłam a bym się skusiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak