Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, tak, żeby był al dente.
Masło roztapiamy w dużej patelni.
Gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę cebule. Solimy. Smażymy do miękkości.
Dorzucamy zamrożony szpinak i pokrojony w drobną kostkę czosnek.
Od momentu roztopienia się szpinaku dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.
Następnie pomału dolewamy śmietanę i jednocześnie mieszamy, żeby uniknąć zważenia.
Zdejmujemy z ognia i dorzucamy do szpinaku ugotowany makaron.
Delikatnie łączymy wszystkie składniki.
Każdą porcję posypujemy startym serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    nie jadłam a bym się skusiła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    Bardzo lubie dania ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !